Застосування PEEK в області медичної імплантації

- 2021-06-09-

Біомедичні матеріали - це високотехнологічна галузь з найбільш міждисциплінарними та наукомісткими галузями, включаючи метали, полімерні матеріали, композиційні матеріали тощо. Серед них медичні полімерні матеріали є найбільш ранніми, найбільш широко використовуваними та найбільш використовуваними матеріалами в біомедичній галузі матеріалів. Поле, що швидко розвивається. З розвитком ринку імплантатів PEEK (поліефірний ефір-кетон) як новий тип медичного імплантаційного матеріалу використовується в пластичній хірургії, серцево-судинній, штучній хребті та інших сферах.

PEEK має модуль, дуже близький до самого кістки, і має чудову в'язкість та стійкість до втоми. Застосовуючи міжхребцеве обладнання, PEEK має більше переваг, ніж металеві матеріали з титану та кобальт-хромових сплавів. Він має багато переваг, таких як біосумісність, хімічна стабільність та модуль пружності, подібний до самої кістки. З розвитком ринку імплантатів PEEK застосовується в інших галузях: таких як пластична хірургія, серцево-судинна, фармацевтична тощо.

Оскільки PEEK має електроізоляційні властивості та відмінні механічні властивості, серцево-судинне поле використовує PEEK як складові компоненти та незалежні імплантати. У фармацевтичній галузі PEEK є кращим матеріалом з хімічною стійкістю до рідин організму порівняно з іншими пластмасами. При використанні для лиття під тиском матеріал має невелику вагу, високо інтегрований у деталі та має більшу свободу конструкції