Які переваги та недоліки PEEK та PTFE?

- 2021-09-07-

Які переваги та недоліки PEEK і PTFE?

 

Порівняно з PTFE, переваги матеріалу PEEK - це висока міцність, хороша зносостійкість, висока механічна міцність при високій температурі, стабільність розмірів, хороша стійкість до повзучості та лиття під тиском.

 

Перевагою матеріалу з ПТФЕ є його низький коефіцієнт тертя на поверхні та краща стійкість до корозії, ніж у матеріалу ПЕЕК.

 

Китайська назва PEEK - поліефірний ефір кетон, а китайська назва PTFE - політетрафторетилен. PEEK - це термопластичний матеріал, який можна обробляти литтям під тиском. ПТФЕ - це термореактивний пластик, який може бути утворений лише шляхом холодного пресування та спікання, і обидва можуть бути сформовані шляхом механічної обробки стержнів або листів.

 

З точки зору термостійкості, PEEK може витримувати температуру до 260°C, але PTFE може досягати лише 220°С. Після того, як температура перевищить 150°C, PTFE розм'якшиться без будь-якої міцності, але PEEK все ще зберігає хорошу механічну міцність. Стійкість до корозії PTFE краща, ніж PEEK. Між ними існує велика різниця в ціні. Ціна PEEK значно дорожча. З точки зору застосування, PEEK широко використовується в аерокосмічній, медичній техніці, автомобільній промисловості, нафтовій промисловості тощо, PTFE доступний Використовується в мастильних матеріалах, а також електричних ізоляційних частинах, конденсаторних середовищах, ізоляції проводів, ізоляції електричних приладів тощо. Використовується на різних частотах.

 

GZ Ideal протягом багатьох років займається галуззю спеціальних пластмас і може виконувати різні процеси формування, такі як екструзійне формування, лиття під тиском, пресування під тиском та обробка литтям. Відповідно до креслень замовника та вимог до зразків, розробляйте та виготовляйте прес-форми для ін'єкцій та пресування, а також налаштовуйте деталі та готову продукцію PEEK з різними специфікаціями та широким застосуванням.